МАТЕЈ БЛЕХА

MATĚJ BLECHA

Штитари, Аустро-Унгарија 16. VII 1861 –
Прага-Карлин, Чехословачка 18. XII 1919

Живеел и работел и во Белград. Бил овластен архитект и имал сопствено биро на ул. „Чика Јурбина“, бр. 19. Проектирал објекти од различен архитектонски карактер. Се јавува како проектант на: 1928 Складот за пиво и фабриката за производство на мраз на сараевската пиварница во Скопје.

Previous articleВАСИЛИЙ ФЁДОРОВИЧ ФОН БАУМГАРТЕН
Next articleЕ. БРОНШТАЈН