ВЛАДИМИР ДЕВИЌ

VLADIMIR DEVIC

1904  –  ?

Живеел и работел во Белград. Проектирал воени и полициски објекти. Негов е рпоектот за Касарната на Вардарскиот жандармерски полк во Скопје (1939)

 

Previous articleВЕЛИМИР Н. ГАВРИЛОВИЌ
Next articleЛОЈЗЕ ДОЛИНАР