ДРАГУТИН МАСЛАЌ

DRAGUTIN MASLAC

1875 – 1937

Студирал во Белград (1895-1899) и во Минхен (1900-1904). Работел во
Министерството за градежништво како шеф-инспектор на Одделот за монументални градби. Тој го одобрил проектот за хируршко-гинеколошкиот објект во Скопје чиј автор бил Бранислав Коиќ.

Тој ја проектирал:

1925“ Палатата на Ристиќ – „Ристиќева палата“ на ул. „Крал Петар“
(„Македонија“), бр. 33 во Скопје.

 

Previous articleИВАН МЕШТРОВИЌ
Next articleМИЛАН С. МИНИЌ