-1 C
Skopje, MK
Monday, January 18, 2021

РУДОЛФ ВОШТА

ВЈАЧЕСЛАВ БУЈКО

Надворешни '18-'44

НИКОЛАЈ БУРХАНОВСКИ

NIKOLAJ BURHANOVSKI 1885 - ? Живеел и работел во Скопје. Проектирал индивидуални куќи. Негови проекти се: 1925 - Индивидуалната семејна куќа (П)...

ЕЛЕНА БОКУС

ELENA BOKUS 1893 - ? Живеела и работела во Скопје. Проектирала индивидуални семејни куќи. Иако нејзиниот период на творештво се совпаѓа...

ИВАН АРТЕМУШКИН

IVAN ARTEMUSHKIN 1897 - ? Како руски емигрант се доселил во Скопје по Октомвриската револуција. Неговото плодно творештво го опфаќа периодот до...

ВЛАДИМИР АНТОНОВ

VLADIMIR ANTONOV 1885 - ? Бил руски емигрант доселен во Куманово. По професија бил архитект и одиграл значајна ролја во архитектонското...

ДОМАШНИ ГРАДИТЕЛИ, 1918 – 1944

Во ова поглавје се претставени градителите што живееле и твореле во Македонија во периодот меѓу двете светски војни. Непосредно по завршувањето на Првата светска...

ЛУЈО ТУНЕР

LUJO TUNER 1893 - Живеел и работел во Белград. Бил овластен инженер и имал сопствено биро. Бил проектант од општ...

МИЛОВАН СМИЛЈАНИЌ

MILOVAN SMILJANIC 1884 - Живеел и работел во Белград. Бил овластен градежен инженер и имал сопствено биро. Проектирал објекти од...

ГЕОРГЕ СИМОТА

GEORGE SIMOTA Клисура, Беломорска Македонија,  1890 - Букурешт, Романија 1980 Основното образование го завршил во родното место, а средното во Битола...

МИЛАН М. НИКОЛИЌ

MILAN M. NIKOLIC 1890 -  Живеел и работел во Крушевац, Србија. Бил овластен градежен инженер и имал сопствено биро. Покрај тоа...

БОГДАН НЕСТОРОВИЌ

BOGDAN NESTOROVIC Белград, 28. IV 1901 -  Белград, 28. XII 1975 Дипломирал на Архитектонскиот отсек на Техничкиот факултет воБелград во 1923...

Block title

201FansLike

Recent Posts