17.8 C
Skopje
Tuesday, June 28, 2022

МАКЕДОНСКИ ГРАДИТЕЛИ ВО ХVIII И ХIХ ВЕК

0
Во текот на ХVIII и ХIХ век Македонија се јавува како вруток на врвни мајстори на зографскиот, резбарскиот и зидарскиот занает. Најпознат крај од...